Villawiki

Alles wat een Villa-bewoner moet weten

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


start

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
start [2018/07/14 14:06]
admin [Praktische zaken]
start [2020/09/06 22:30]
villabvd
Regel 4: Regel 4:
 De wiki is gestart op zaterdag 14 juni 2018 door Daniël. Hij heeft 'm in de site ingebouwd, alsmede de eerste paar pagina's geschreven. Hij hoopt dat jullie zo af en toe ook wat dingetjes willen toevoegen, dan heeft hij dit niet voor niets gedaan en wordt het een handige collectie met informatie. De wiki is gestart op zaterdag 14 juni 2018 door Daniël. Hij heeft 'm in de site ingebouwd, alsmede de eerste paar pagina's geschreven. Hij hoopt dat jullie zo af en toe ook wat dingetjes willen toevoegen, dan heeft hij dit niet voor niets gedaan en wordt het een handige collectie met informatie.
  
-Zet prive-zaken alleen op pagina'met ''prive:'' ervoor; dan komt dat niet op 't publieke internet terecht.+Groene linkjes gaan naar een andere pagina op de wiki, rode linkjes zijn pagina's op de wiki die nog aangemaakt moeten worden, en blauwe linkjes gaan naar ergens buiten de wiki.
  
 +Mis je iets, voeg het toe. Je kan inloggen met `villabvd` en hetzelfde wachtwoord als de huissite.
 +Zet prive-zaken alleen op pagina's met ''prive:'' ervoor; dan komt dat niet op 't publieke internet terecht.
 ===== Geschiedenis en bewoners ===== ===== Geschiedenis en bewoners =====
 De Villa is al lang, heel erg lang een studentenhuis. Zo lang dat we niet meer precies weten hoe lang precies. Het gebouw is in 1941 tijdens de Tweede Wereldoorlog [[https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/index.html#?searchQuery=Dennenweg 131, Enschede|gebouwd]], en sinds de jaren tachtig ofzo is het een studentenwoning. De Villa is al lang, heel erg lang een studentenhuis. Zo lang dat we niet meer precies weten hoe lang precies. Het gebouw is in 1941 tijdens de Tweede Wereldoorlog [[https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/index.html#?searchQuery=Dennenweg 131, Enschede|gebouwd]], en sinds de jaren tachtig ofzo is het een studentenwoning.
  
-Vroeger heette Villa BvD de PAK-sociëteit, een naam die bij oude Alphanen nog wel bekend is. PAK stond voor Principieel Anti Koekjes. Jaren later, omstreeks 2009 ofzo, is het huis hernoemd naar Villa BvD, een verwijzing naar [[https://www.villa-bvd.nl/files/Villa_BvD.avi|onze huisfilm]].+Vroeger heette Villa BvD de PAK-sociëteit, een naam die bij veel oud-Alphanen nog wel bekend is. PAK stond voor Principieel Anti Koekjes. Jaren later, omstreeks 2009 ofzo, is het huis hernoemd naar Villa BvD, een verwijzing naar [[https://www.villa-bvd.nl/files/Villa_BvD.avi|onze huisfilm]].
  
-De huissite is op maandag 28 september 2009 rond een uur of 5 'smiddags door Jaco gebouwd. Sindsdien hebben we een lijst van bewoners. De [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst|normale lijst]] ken je, maar wist je ook dat je [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst&oudbewoners|alle oud-bewoners kan bekijken]]?+De [[huissite]] is op maandag 28 september 2009 rond een uur of 5 'smiddags door Jaco gebouwd. Sindsdien hebben we een lijst van bewoners. De [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst|normale lijst]] ken je, maar wist je ook dat je [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst&oudbewoners|alle oud-bewoners kan bekijken]]?
  
 ===== Praktische zaken ===== ===== Praktische zaken =====
Regel 21: Regel 23:
     * De huisbaas is Pieters. [[prive:Pieters|Alexander Pieters]] moet je hebben voor praktische zaken (onderhoud en meer), administratieve zaken moet je [[prive:Pieters|Petra Pieters]] voor hebben.     * De huisbaas is Pieters. [[prive:Pieters|Alexander Pieters]] moet je hebben voor praktische zaken (onderhoud en meer), administratieve zaken moet je [[prive:Pieters|Petra Pieters]] voor hebben.
     * Historisch is er altijd een verstandhouding tussen Pieters en ons geweest: Bemoeien jullie je niet met ons, dan doen wij ook niet moeilijk. Dat houd in dat wij de meest gekke dingen die je je maar kan bedenken kan uithalen in huis zonder dat de verhuurder gaat klagen. Huisfeestjes waarbij je de woonkamer volgiet met zand. Het plafon voorzien van een [[LEGO-trein]] om bier te vervoeren. Een [[Shower Sound System]] bouwen. Alles verven, zagen, boren, wat je maar wilt. Maar daar staat tegenover dat wij ook geacht worden om zelf de meeste van onze problemen op te lossen. Alleen voor structureel onderhoud ed moeten we bij de Pieters zijn.     * Historisch is er altijd een verstandhouding tussen Pieters en ons geweest: Bemoeien jullie je niet met ons, dan doen wij ook niet moeilijk. Dat houd in dat wij de meest gekke dingen die je je maar kan bedenken kan uithalen in huis zonder dat de verhuurder gaat klagen. Huisfeestjes waarbij je de woonkamer volgiet met zand. Het plafon voorzien van een [[LEGO-trein]] om bier te vervoeren. Een [[Shower Sound System]] bouwen. Alles verven, zagen, boren, wat je maar wilt. Maar daar staat tegenover dat wij ook geacht worden om zelf de meeste van onze problemen op te lossen. Alleen voor structureel onderhoud ed moeten we bij de Pieters zijn.
-    * [[Nieuwe huisgenoten fixen]] we zelf, en verwijzen we naar Petra door om  't contract en dergelijken te regelen zodra wij iemand gekozen hebben.+    * [[prive:nieuwe_huisgenoot|Nieuwe huisgenoten fixen]] we zelf, en verwijzen we naar Petra door om  't contract en dergelijken te regelen zodra wij iemand gekozen hebben. 
 +    * [[prive:kamers|Afmetingen en historische huurprijzen van alle kamers vind je hier.]]
   * Huiszaken   * Huiszaken
     * [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=870|De eetlijst, hoe werkt die?]]     * [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=870|De eetlijst, hoe werkt die?]]
 +    * [[https://www.villa-bvd.nl/?eetlijst&oudbewoners|Eetlijst bekijken incl. oudbewoners]]
   * Technische zaken   * Technische zaken
     * We hebben een huisserver. Staat boven tegenover de douche. Is destijds door Daniël en Jaco aangeschaft op eigen kosten, niets te klagen dus. Op de huisserver staat vanalles wat handig is:     * We hebben een huisserver. Staat boven tegenover de douche. Is destijds door Daniël en Jaco aangeschaft op eigen kosten, niets te klagen dus. Op de huisserver staat vanalles wat handig is:
Regel 29: Regel 33:
       * Gedeelde mappen met huisfoto's, muziek etc.       * Gedeelde mappen met huisfoto's, muziek etc.
       * Technische services voor BvD'ers zoals de [[VPN]], RDP toegang, etc       * Technische services voor BvD'ers zoals de [[VPN]], RDP toegang, etc
-      * Beheerzaken voor BvD'ers zoals [[pgadmin]][[ssh]] en meer.+      * Beheerzaken voor BvD'ers zoals pgadmin, ssh en meer.
       * Een paar projecten van oud-huisgenoten       * Een paar projecten van oud-huisgenoten
       * Infrastructuur monitoring voor [[https://status.nsenschede.nl/|NSE]].       * Infrastructuur monitoring voor [[https://status.nsenschede.nl/|NSE]].
-    * Internet en telefonie regelen we zelf. Telefonie gaat via een account op [[https://www.voipbuster.com|Voipbuster]], login is ''villabvd'' en het bekende wachtwoord+    * Internet en telefonie regelen we zelf. Het nummer van de huistelefoon is <html><a href="tel:+31857843157">085-7843157</a></html>
-      * WiFi heeft overal hetzelfde wachtwoord. We hebben 3 toegangspunten: Bij de voordeur (Firma Kim & Co, een referentie naar de huisfilm), boven tegenover de douce (Effe to the Point, een verwijzing naar [[De Lullo's]]), en in de woonkamer ([[Mooie Schoenen]] en Je bent zelf een WiFi).+      * WiFi heeft overal hetzelfde wachtwoord. We hebben 3 toegangspunten: Bij de voordeur (Firma Kim & Co, een referentie naar de huisfilm), boven tegenover de douce (Effe to the Point, een verwijzing naar [[De Lullo's]]), en in de woonkamer ([[prive:mooie_schoenen]] op 5Ghz en Je bent zelf een WiFi op 2.4Ghz)
 +      * Van buiten de Villa kan je [[https://www.villa-bvd.nl/speedtest/|onze speedtest]] gebruiken om je verbindingssnelheid met BvD te testen.
     * We hebben een [[lichtkrant]] in de keuken. Staat meestal vol met quotes en meer gekkigheid.     * We hebben een [[lichtkrant]] in de keuken. Staat meestal vol met quotes en meer gekkigheid.
     * We hebben een CV-ketel. Zo'n ding werkt niet als er geen water kan stromen. Dus als het ooit véél te lang duurt voordat de kraan/douche warm wordt: Waarschijnlijk zitten alle verwarmingen dicht gedraaid. Laat er één open staan zodat er water kan stomen, en de CV gaat het een stuk sneller doen. Is ie echt stuk? [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=917|Even Geas bellen]].     * We hebben een CV-ketel. Zo'n ding werkt niet als er geen water kan stromen. Dus als het ooit véél te lang duurt voordat de kraan/douche warm wordt: Waarschijnlijk zitten alle verwarmingen dicht gedraaid. Laat er één open staan zodat er water kan stomen, en de CV gaat het een stuk sneller doen. Is ie echt stuk? [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=917|Even Geas bellen]].
-    * De wereldbol-lamp in de woonkamer is een standaard kleine fitting halogeenlamp. Sla de bulb kapot zodat ie erin past. 
   * Schoonmaakzaken   * Schoonmaakzaken
-    * We hebben een [[schoonmaakrooster]]. Ik wil het laten bij de woorden die Jaco schreef toen bleek dat we de [[woonkamer]] mochten houden: [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=114|Leuk, maar laten we het dan ook bewoonbaar houden]].+    * We hebben een [[https://www.villa-bvd.nl/?schoonmaakrooster|schoonmaakrooster]]. Zie [[huissite]] voor de geschiedenis. Ik wil het laten bij de woorden die Jaco schreef toen bleek dat we de [[woonkamer]] mochten houden: [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=114|Leuk, maar laten we het dan ook bewoonbaar houden]].
     * Er zijn ook dingen die niet op het rooster staan, die iedereen geacht wordt op te vallen en te doen. Zaken zoals prullenbakken legen, doekjes wassen, frituurpan schoonhouden. Een overzicht van wie zich in begin 2018 verantwoordelijk voelden kan je bijv. [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=975|hier]] vinden.     * Er zijn ook dingen die niet op het rooster staan, die iedereen geacht wordt op te vallen en te doen. Zaken zoals prullenbakken legen, doekjes wassen, frituurpan schoonhouden. Een overzicht van wie zich in begin 2018 verantwoordelijk voelden kan je bijv. [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=975|hier]] vinden.
     * [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=964|Hoe maak je die wok schoon?]]     * [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=964|Hoe maak je die wok schoon?]]
   * References, inside jokes, etc   * References, inside jokes, etc
-    * We quoten veel uit series of filmpjes: De huisfilm, Jiskefet-series zoals [[De Lullo's]], Debiteuren Crediteuren en Multilul, [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=755|Tussen Vleesch en Visch]], The IT Crowd.+    * We quoten veel uit series of filmpjes: De huisfilm, Jiskefet-series zoals [[De Lullo's]], [[Debiteuren Crediteuren]] en [[Multilul]], [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=755|Tussen Vleesch en Visch]], The IT Crowd, Buro Renkema.
     * Er worden best veel quotes gemaakt! Die zetten we op de [[lichtkrant]], je kan ze ook gemakkelijk [[https://villa-bvd.nl/?s=quote|op de huissite terugzoeken]].     * Er worden best veel quotes gemaakt! Die zetten we op de [[lichtkrant]], je kan ze ook gemakkelijk [[https://villa-bvd.nl/?s=quote|op de huissite terugzoeken]].
 +    * We hebben een [[logo]] en een [[wapen]]. Die zijn onderdeel van onze [[huisstijl]].
     * We hebben verschillende jaren parodieën op onze afwasmuziek gedaan tijdens Broederkleinkunstavonden. [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=630|Hier]] een voorbeeld.     * We hebben verschillende jaren parodieën op onze afwasmuziek gedaan tijdens Broederkleinkunstavonden. [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=630|Hier]] een voorbeeld.
     * Verenigingsactiviteiten doen het ook goed. In de keuken boven vind je nog referenties naar [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=972|een schaakwedstrijd]]. Bij Alpha vielen we vaak [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=191|in de prijzen]].     * Verenigingsactiviteiten doen het ook goed. In de keuken boven vind je nog referenties naar [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=972|een schaakwedstrijd]]. Bij Alpha vielen we vaak [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=191|in de prijzen]].
 +    * Op deze wiki staat ook een lijst met [[terminologie]] die je als BvD'er moet kennen.
start.txt · Laatst gewijzigd: 2020/09/06 22:30 door villabvd