Villawiki

Alles wat een Villa-bewoner moet weten

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


start

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
start [2018/11/27 23:11]
admin ↷ Links aangepast vanwege een verplaatsing
start [2020/09/06 22:30] (huidige)
villabvd
Regel 11: Regel 11:
 De Villa is al lang, heel erg lang een studentenhuis. Zo lang dat we niet meer precies weten hoe lang precies. Het gebouw is in 1941 tijdens de Tweede Wereldoorlog [[https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/index.html#?searchQuery=Dennenweg 131, Enschede|gebouwd]], en sinds de jaren tachtig ofzo is het een studentenwoning. De Villa is al lang, heel erg lang een studentenhuis. Zo lang dat we niet meer precies weten hoe lang precies. Het gebouw is in 1941 tijdens de Tweede Wereldoorlog [[https://bagviewer.kadaster.nl/lvbag/bag-viewer/index.html#?searchQuery=Dennenweg 131, Enschede|gebouwd]], en sinds de jaren tachtig ofzo is het een studentenwoning.
  
-Vroeger heette Villa BvD de PAK-sociëteit, een naam die bij oude Alphanen nog wel bekend is. PAK stond voor Principieel Anti Koekjes. Jaren later, omstreeks 2009 ofzo, is het huis hernoemd naar Villa BvD, een verwijzing naar [[https://www.villa-bvd.nl/files/Villa_BvD.avi|onze huisfilm]].+Vroeger heette Villa BvD de PAK-sociëteit, een naam die bij veel oud-Alphanen nog wel bekend is. PAK stond voor Principieel Anti Koekjes. Jaren later, omstreeks 2009 ofzo, is het huis hernoemd naar Villa BvD, een verwijzing naar [[https://www.villa-bvd.nl/files/Villa_BvD.avi|onze huisfilm]].
  
-De huissite is op maandag 28 september 2009 rond een uur of 5 'smiddags door Jaco gebouwd. Sindsdien hebben we een lijst van bewoners. De [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst|normale lijst]] ken je, maar wist je ook dat je [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst&oudbewoners|alle oud-bewoners kan bekijken]]?+De [[huissite]] is op maandag 28 september 2009 rond een uur of 5 'smiddags door Jaco gebouwd. Sindsdien hebben we een lijst van bewoners. De [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst|normale lijst]] ken je, maar wist je ook dat je [[https://www.villa-bvd.nl/?lijst&oudbewoners|alle oud-bewoners kan bekijken]]?
  
 ===== Praktische zaken ===== ===== Praktische zaken =====
Regel 27: Regel 27:
   * Huiszaken   * Huiszaken
     * [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=870|De eetlijst, hoe werkt die?]]     * [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=870|De eetlijst, hoe werkt die?]]
 +    * [[https://www.villa-bvd.nl/?eetlijst&oudbewoners|Eetlijst bekijken incl. oudbewoners]]
   * Technische zaken   * Technische zaken
     * We hebben een huisserver. Staat boven tegenover de douche. Is destijds door Daniël en Jaco aangeschaft op eigen kosten, niets te klagen dus. Op de huisserver staat vanalles wat handig is:     * We hebben een huisserver. Staat boven tegenover de douche. Is destijds door Daniël en Jaco aangeschaft op eigen kosten, niets te klagen dus. Op de huisserver staat vanalles wat handig is:
Regel 37: Regel 38:
     * Internet en telefonie regelen we zelf. Het nummer van de huistelefoon is <html><a href="tel:+31857843157">085-7843157</a></html>.     * Internet en telefonie regelen we zelf. Het nummer van de huistelefoon is <html><a href="tel:+31857843157">085-7843157</a></html>.
       * WiFi heeft overal hetzelfde wachtwoord. We hebben 3 toegangspunten: Bij de voordeur (Firma Kim & Co, een referentie naar de huisfilm), boven tegenover de douce (Effe to the Point, een verwijzing naar [[De Lullo's]]), en in de woonkamer ([[prive:mooie_schoenen]] op 5Ghz en Je bent zelf een WiFi op 2.4Ghz).       * WiFi heeft overal hetzelfde wachtwoord. We hebben 3 toegangspunten: Bij de voordeur (Firma Kim & Co, een referentie naar de huisfilm), boven tegenover de douce (Effe to the Point, een verwijzing naar [[De Lullo's]]), en in de woonkamer ([[prive:mooie_schoenen]] op 5Ghz en Je bent zelf een WiFi op 2.4Ghz).
 +      * Van buiten de Villa kan je [[https://www.villa-bvd.nl/speedtest/|onze speedtest]] gebruiken om je verbindingssnelheid met BvD te testen.
     * We hebben een [[lichtkrant]] in de keuken. Staat meestal vol met quotes en meer gekkigheid.     * We hebben een [[lichtkrant]] in de keuken. Staat meestal vol met quotes en meer gekkigheid.
     * We hebben een CV-ketel. Zo'n ding werkt niet als er geen water kan stromen. Dus als het ooit véél te lang duurt voordat de kraan/douche warm wordt: Waarschijnlijk zitten alle verwarmingen dicht gedraaid. Laat er één open staan zodat er water kan stomen, en de CV gaat het een stuk sneller doen. Is ie echt stuk? [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=917|Even Geas bellen]].     * We hebben een CV-ketel. Zo'n ding werkt niet als er geen water kan stromen. Dus als het ooit véél te lang duurt voordat de kraan/douche warm wordt: Waarschijnlijk zitten alle verwarmingen dicht gedraaid. Laat er één open staan zodat er water kan stomen, en de CV gaat het een stuk sneller doen. Is ie echt stuk? [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=917|Even Geas bellen]].
-    * De wereldbol-lamp in de woonkamer: Om 'm eraf te halen is even puzzelen: Er hangt een brede clip aan de draad, je moet die 90 graden kantelen (parallel met de draad) om hem door het gat te krijgen. De lamp is een standaard kleine fitting (E14) halogeenlamp. Neem een zo hoog mogelijke lichtopbrengst (630 lumen minimum, liefst iets richting 1500 - 2000 als je die kan vinden), aangezien de wereldbol anders best veel licht tegenhoud. Sla de bulb kapot zodat ie door het gat past. 
   * Schoonmaakzaken   * Schoonmaakzaken
     * We hebben een [[https://www.villa-bvd.nl/?schoonmaakrooster|schoonmaakrooster]]. Zie [[huissite]] voor de geschiedenis. Ik wil het laten bij de woorden die Jaco schreef toen bleek dat we de [[woonkamer]] mochten houden: [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=114|Leuk, maar laten we het dan ook bewoonbaar houden]].     * We hebben een [[https://www.villa-bvd.nl/?schoonmaakrooster|schoonmaakrooster]]. Zie [[huissite]] voor de geschiedenis. Ik wil het laten bij de woorden die Jaco schreef toen bleek dat we de [[woonkamer]] mochten houden: [[https://www.villa-bvd.nl/?bericht_id=114|Leuk, maar laten we het dan ook bewoonbaar houden]].
start.1543356671.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2018/11/27 23:11 door admin